++/--


++ Igårkväll såg jag och två kompanjoner The Ring. Den ena satt och blundade sig igenom halva filmen, den andra hade redan sett den x antal gånger och jag trodde faktiskt att den skulle vara läskigare än vad den var. Men den var nice!

-- Imorgon är det prepositioner, befolkningspyramider och ekvationer som gäller igen.


Godnatt!

iTunes.


Häromdagen blev min iPod uppdaterad med säkert 100 nya låtar.
Jag satt och tankade in en massa skivor i mitt iTunes-bibliotek (lagligt och bra) - allt från José González till Creedence till Detektivbyrån.

(Klicka på bilden för att höra en av låtarna)

WORD.


Idag lärde jag alltså morfar hur man öppnar Microsoft Office Word, hur man ändrar textstil, hur man ändrar storlek på texten, hur man får texten fetstilad och hur man slutligen skriver ut det hela.
Annars har det väl inte hänt så mycket.

Ciao.

KEN BLOCK x 2.


Ken Block får nog anses vara en av mina idoler. Han är grymt skicklig.
När jag såg den här filmen kunde jag inte låt bli att dra lite extra på smilbanden när jag såg minitayrkopian av Blocks WRX STI. Och hade Block inte varit så skicklig hade det antagligen inte funnits mycket kvar av Rob Dyrdek (som kör miniatyrbilen) vid det här laget.


Nu måste jag snart sova om jag ska orka upp i vettig tid imorgon för att ha personlig datakurs med morfar.
Han har nämligen gått och köpt sig en dator, men kommer väl inte riktigt överrens med den hela tiden, så jag får agera datalärare.

God natt.

PICK&PACK.


Idag fick vi besök av den här lilla krabaten.
Med tanke på att man får köldskador bara man sätter foten utanför dörren så antar jag att även en duva kan tycka att det är kallt såhär års och därför sätter sig såhär för att värma sej. Hoppas det inte var något allvarligt fel på den bara.
Men ett par timmar senare hade den i alla fall tagit sitt pick och pack och gett sig iväg på nya äventyr, så några större fel på den var det förhoppningsvis inte.

59.


Hej,

idag har jag chillat satan och käkat bakad potatis med räkröra (eller Skagenröra, kommer inte ihåg) tillsammans med mamma på ett café här i närheten.

Nu ikväll hade jag några kompisar på besök och jag, som inte ens kan laga tacos utan tydliga instruktioner, bakade en Dumlekaka. Dock utan Dumlekolor, men den blev god ändå, faktiskt. Vad gästerna tyckte vet jag inte men de överlevde utan några större komplikationer i alla fall.

Och aproppå bilden  - idag är det 59 dagar kvar till STCC-premiären. Det tycker jag är nice.

ÖVNINGSKÖR.


Idag steg jag upp i ottan (vid 11 för att vara exakt).
Efter att ha hämtat upp mamma övningskörde jag till mormor och morfar, där det bjöds på pannkakor.
Sedan stack vi till Mobilia och jag är numera en svart tröja rikare samt ett tennisrack rikare, som jag får som födelsedagspresent om jag behåller det.

Ciao.

STARBUCKS.


Starbucks ska tydligen ha slått upp portarna här i Sverige nu också.
Det tycker jag är nice. Det enda som kan vara lite halvjobbigt är att det ligger sisådär 8 timmar ifrån Malmö (det ligger på Arlanda).
Det närmsta Starbucks'et är det som ligger på Kastrups flygplats i Köpenhamn, men där är jag inte alltför ofta.

Och om ni undrar var jag har knäppt bilderna ovan så var det i någon tysk stad jag var i i somras. Ingen aning om vilken.

PS. Jag har sportlov nu. N.I.C.E.

SNÖ.


Av någon outgrundlig anledning fortsätter det att snöa här i Malmö, vilket det gjort mer eller mindre hela tiden i två månader nu. Visst, snön är väl fin att titta på, men jag börjar bli aningen lack på den nu.

Senast igår skulle jag och Jennifer vara duktiga och ta cyklarna till tennisen, vilket väl inte direkt gick helt smärtfritt. Snön som ligger kvar på vissa gator här i kvarteren har en tendens att gripa tag om cykeln så att man håller på att ramla 53 gånger och få hjärtstillestånd lika många gånger innan man når slutdestinationen.
Inte nog med det så höll mina öron på att förfrysa och ett tag var jag rädd att jag skulle bli tvungen att spela tennis med ett par öron som förvandlats till två stycken isbitar.

Annars kan det konstateras att jag har haft en kort skoldag idag. Jag började 08.20 och slutade cirkus 10.35. Helt okej!
Dock stod en redovisning på schemat under första lektionen och under andra och sista lektionen för dagen fick jag tillbaka ett prov med endast 2 poäng upp till det betyget jag ville ha, vilket sög en hel del.

För tillfället håller jag på att drunkna i ett berg av läxor. Hejdå!

ROBIN RUDHOLM + CARRERA CUP = SANT.Ibland händer det att man blir lite extra förvånad när man läser något på STCC's hemsida (som är min startsida för övrigt).
Som förra året till exempel, när Richard Göransson bytte team från Flash Engineering till WestCoast Racing. Det tog ett tag att smälta det.

Nu har Robin Rudholms, som tidigare körde i WestCoast Racing, kontrakt löpt ut och istället ska han köra Carrera Cup med prinsen och de andra snubbarna.

Han ska köra för Jocke Mangs team (vet inte om han ska fortsätta i det teamet), för XLander Racing.
Själv gissar jag på att det är ett vinnande koncept, med tanke på att Robin Rudholm vann Carrera Cup 2004 och förra året kom trea i STCC. Teamet han nu ska köra för tog dessutom hem Carrera Cup-titeln både förra och förrförra året. Låter ganska lovande med andra ord, trots att konkurrensen i det mästerskapet är stenhård.

Nu ska jag fortsätta öva tyska.

Ciao!

NOLLSJUTRETTIO.


Jag har precis avverkat en kopp te efter en dag i skolan med två lektioner och en tre timmars-håltimme däremellan.

Jag har också lyckats med bedriften att vakna halv åtta imorse - 10 minuter innan jag skulle iväg till skolan för att ha geografi 08.20.
Tack vare en snäll mamma som kunde skjutsa mig löste det hela sig och jag hann dessutom få i mej en stycken Risi Frutti och en stycken banan innan det bar iväg. Det är nog bara Sofia Bengtsson som lyckas med sånt där.

Men sen är jag också något av en världsmästare i att göra mej klar snabbt om morgnarna. Hela förra året, när jag gick i nian, gick jag upp cirka en halvtimme innan jag skulle sticka. Lite halvstressigt, men det gick alltid med någon minuts marginal.

Efter en så härlig start på dagen (försovning plus geografi 08.20) och en allmänt seg dag är jag något trött, men jag borde ta tag i en massa läxor som hänger over mej.

Ciao.

BLANDBAND.

  


 


Bara för att jag inte har några nya bilder att visa tänkte jag dela med mej av lite musiktips. (Klicka på något av banden för att lyssna). 
De gångerna jag greppat tag om kameran den senaste tiden kan nog räknas på en hand, men det är väl inget nytt att lärarna vissa veckor tvunget måste lägga alla prov och inlämningar samtidigt.

Inom loppet av tre veckor har jag till exempel lyckats ha tre mastodontprov i form av ett svenskprov, ett matteprov och ett samhällsprov. Detta kryddat med andra läxor lite här och var.

RSS 2.0