GRATTIS x 2.


Det känns som att alla fyller år just nu.
För tre veckor sen, för att vara exakt, fyllde lillebror år. I fredags var det Annie som fyllde år (grattis) och idag är det mammas tur (grattis), vilket är likamed att det ikväll blir ett restaurangbesök för att fira mamma.

Men först ska det spelas tennis och pluggas.
Med tanke på att en dans ska redovisas på gympan, att ett matteprov och ett samhällsprov ska göras så har jag en hel del att plugga.
Efter flera år i skolbänken har jag fortfarande inte kommit underfund med varför lärare har någon grav form av tvångstanke att tvunget lägga alla möjliga prov och arbeten samtidigt.

Hejdå!

KLIPP/KLIPP.


Igår när kusiner med flera var här passade jag på att få en decimeter av burret avklippt av ena kusinen som ska bli frisör. Numera slutar håret alltså strax under axlarna och inte längre långt ner på ryggen, som här, fast x gånger längre ungefär.


Idag slutade jag förövrigt 09.20. Svensklektionen var inställd och istället för att gå och vänta på nästa lektion som var samhälle i 4 (!!) timmar fick vi arbeta hemma med samhällen istället.
Helt okej start på veckan faktiskt.

KASSETTBAND.


Häromdagen snodde jag Annies iPhone lite i smyg och lyssnade igenom hennes låtlista. Och jag som gillar en del låtar med Kings Of Leon hittade den här, som jag aldrig hört förut. (Klicka på bilden).


Hur som helst, imorse hade vi det där frukostkalaset vi egentligen skulle haft för en sisådär två veckor sen, men som inte blev av. Tjugo minuter efter att de sista gästerna gått var det dags för tennis som vanligt.


Och igår sågs det alltså Paranormal Activity. Vi som trodde att filmen var hemmagjord rakt igenom blev något besvikna när vi i eftertexterna såg att det fanns skådespelare med i filmen och att filmen endast var baserad på verkliga upplevelser, eller något i den stilen.
Men jag gillade den. Jag tycker sånt där övernaturligt är spännande och ibland var det så läskigt att jag fick gömma mig bakom min ena kompanjon och kanske har mina kompisar numera nån mildare grad av tinnitus.

Filmen var så bra att jag var tvungen att be mamma att kolla på den med mej en gång också (jag vågar inte se den själv).

PARANORMAL.


Jag och mamma stack iväg och shoppade innan idag, vilket reluterade i att jag hittade nya mc-boots! Inte exakt likadana som de förra, men från Din Sko precis som de andra och nästan lite snyggare.
Lite andra nödvändigheter inhandlades också, såsom mascara.


Egentligen borde jag inte sitta här nu. Om 14 minuter ska jag möta upp 2 kompisar vid busshållplatsen, sen blir det tacos och Paranormal Activity.
Undrar hur det ska gå för mig som är en riktig nattuggla och som gärna är uppe då det är som mörkast under dygnet.

Hejdå.

919191.


1// Fredrik Ekblom/Patrik Olsson 2// Viktor Huggare - om 91 dagar är det STCC.


Idag var det bland annat redovisning - på spanska, min publik på 10 pers fattade nog inte hälften av vad jag sa - som stod på schemat.
Efter en ganska tråkig skoldag som jag tillslut överlevde stack jag och två kompisar in till stan för att fika. Det blev ett depåstopp på Subway och tanken fylldes med en stycken baguette, en stycken fanta och en stycken kaka på det.

Imorgon är det bland annat lite shopping som står på schemat. Jag kan liksom inte fortsätta att gå runt i mina Converse hela vintern ut. Det fick jag bland annat erfara idag när jag tog cykeln till skolan, till stan och sen hemåt igen. Mina tår frös till is och isen och snön på marken gjorde cykelturen minst sagt spännande, men jag klarade mej utan att ramla i alla fall.

Hejdå.

R.I.P.

(Tänk bort att bilden är så grumlig)

Idag var jag tvungen att ta farväl av mina älskade boots.
I söndags åkte halva sulan av på ena skon. När måndag morgon var här var jag antagligen inte i vaket tillstånd när jag skulle gå till skolan och tog på mig skorna som vanligt. Inte förrän jag var på väg hem, gåendes från bussen, märkte jag att något släpade efter mig när jag gick. Hur lyckas man?

Så de senaste dagarna har jag fått spendera i mina Converse istället, vilket inte är att rekommendera. Men hellre det än att gå runt i ett par gula, klumpiga Caterpillarskor.

R.I.P.

500/FINALIST.


Det här är mitt 500:e inlägg. Vid närmare eftertanke är det faktiskt ganska mycket med 500 inlägg, i alla fall enligt mej.
Och vad passar väl bättre än att fira detta genom att bli finalist i tävlingen jag pratade om? Så se nu till att rösta på mig om ni gillar bilden och tycker jag är en värdig vinnare. Klicka här.

#@!+?&%.Av någon anledning skickar H&M alltid ut sina vår/sommarkataloger i januari när det är som kallast och man håller på att frysa både det ena och det andra av sig.
Men en del fina saker hade de. Själv gillade jag sakerna ovan och jag hoppas att jag kommer få lägga vantarna på dem också.


Nu ska jag plugga geografi.
Och appropå skolarbeten - igår var jag duktig och försökte komma nånstans med en spanskredovisning det är tänkt att jag ska ha på fredag. I några timmar satt jag och knepade och knåpade. När jag väl skulle spara allting försvann allt jag suttit och skrivit. Är det inte typiskt?
Gladare har man väl varit, men det var bara att bita i det sura äpplet och göra om allting. #@!+?&%.Ibland händer det att jag anmäler mej till olika fototävlingar, och nu är det dags igen. Nu är det lhfoto.blogg.se som har arrangerat en fototävling med temat kärlek.

Gonatt på er!

BOKEH.


Idag har det inte hänt mycket mer än att det var skola i 5 timmar.
Efter det stack jag och familjen för att kolla på nån resa under höstlovet. Och ja, det är ungefär 42 veckor kvar, men det gäller att vara ute i god tid. Och tydligen var vi ute i lite för god tid för resebolagen hade inte hunnit komma med alla höstresor än, så vi får vänta nån vecka till.

Nu måste jag snart sova om jag ska orka med ett halvt dygn mer eller mindre i skolan imorgon. Först skoldag och sen öppet hus för nya elever.

Hej.

cookies.


Igår bakade jag för första gången på väldigt, väldigt länge. På ett halvår kanske.
Och det gick bra också, utan några större komplikationer faktiskt. Kanske inte så konstigt med tanke på att det enda som behövde göras var att blanda (redan färdigt) pulver med vatten och vips så var det klart! Helt på min nivå. Men goda blev dem i alla fall.

Nä nu finns det inte tid att sitta här och uggla mer, läxorna blir inte klara av sig själva medan man sitter vid datorn (tyvärr).

GRATTIS.


Idag fyller lillebror alltså tonåring (13), vilket imorse innebar att jag var tvungen att gå upp i ottan, enligt mej i alla fall.
Den ena halvan av släkten som skulle komma på morgonen kom aldrig på grund av vädret som drabbat mer eller mindre hela Sverige.
Nu ska jag snart spela tennis, hej!

104 104 104.


Norvald Haaland

Jag överdrover nog inte om jag säger att det är år och dar sen jag la upp nån motorsport-bild här.
Och jag saknar STCC som in i bomben. När förra årets säsong precis avslutats lade vissa av förarna upp nedräknare till nästa race. 200 dagar. Det kändes ganska deprimerande. Men nu är det faktiskt bara 104 dagar kvar!


Idag har jag varit duktig. Storstädning av rummet stod på schemat och efter en timmes städande var rummet rent som aldrig förr.
Storstädningen beror på att det nalkas kalas. Två kalas dessutom.
Lillebror fyller år imorgon, och om man håller på och renoverar sitt kök (=kaos i hela huset) som vi så får man dela upp släkten i två delar och bjuda ena halvan på morgonen och andra på kvällen.
Det innebär alltså att det inte blir någon längre sovmorgon imorgon, den sista dagen av lovet. Men jag överlever nog.
Mellan alla kalas ska jag dessutom hinna spela tennis för första gången denna terminen. Det blir med andra ord en hektisk dag imorgon.

Gonatt!

@home.


Nu är jag hemma från Borås igen.
Kylan som har tagit ett stadigt grepp om Sverige märktes de få gånger jag befann mig utanför ishallens väggar och termometern visade siffrorna -12 °. Inget att jämföra med hur kallt det är lite längre upp i landet, men jämfört med våra 4 minusgrader här i Malmö är det ganska kallt.

Jag hann inte se mycket av Borås, i alla fall inte i dagsljus, men jag gillade vad jag såg. Där hade snön desutom lagt sig fint på marken, vilket den i och för sig gjort här också, men här i söder har snön en tendens att övergå till slask lika fort som den kommer.

Vägen till Borås var mindre kul då det snöade och var mörkt, samtidigt som motorvägarna var dåligt plogade. Flera lastbilar körde till och med om oss för att vi tvingades köra så försiktigt men för vissa av dem slutade det mindre kul. Säkert 3 stycken hade kört av och en hade till och med lyckats ställa sig över båda filerna på sin sida om E6:an. 

PS. Jag blev utsedd till Veckans blogg här!

DESTINATION: BORÅS.


Om ett par timmar befinner jag mig cirka 30 mil från Malmö stad, närmare bestämt i Borås, för att kolla på lillebror som har hockeycup där.
Det blir en heldag i ishallen på onsdag och jag lär frysa knäna av mej, men med ett par långkalsonger på ska jag nog överleva.

Och vem vet, kanske stöter jag på kändisar när jag är i Borås stad, Robin Rudholm (han bor där) till exempel? Eller inte.

Hej!

iPod.


Sitter och lägger in låtar i iPoden. Bland annat den här.
Annars har det inte hänt mycket mer idag än att jag och mamma drog med mormor på en liten shoppingtur medan lillebror spelade hockey.

Gonatt!

BESLUTSÅNGEST.


Man kan ju tro att jag har drabbats av någon smärre beslutsångest med tanke på att jag byter design mest hela tiden.
Nu har jag nytt igen, denna gång i form av annan bagrundsfärg och en bytt bild i headern.
Förra bakgrundsfärgen jag hade såg blå/grön ut hos vissa av er, vilket inte var tanken.

Men med tanke på det nya året och det nya deceniumet passar det ganska bra med nytt tycker jag.

Hej!

RSS 2.0